2011. február 28., hétfő

Február olvasója

Barack Obama


És lássuk, mit olvas: 

A kis előrelátó!

3 megjegyzés:

AnTalk írta...

Évekig járt nekem a Neewsweek, abban publikált rendszeresen Zakariás. Ha jól emlékszem az afganisztáni, majd az iraki háború körüli elemzéseivel futott be, természetesen még a Bush korszak alatt. Jó elemzéseket írt, de egy idő után úgy tűnt nekem, hogy néha ellentmond saját magának. Egy cikkében még Irak lerohanásával is egyetértett, amit Szaddam eltávolításának szükségességével indokolt, meg persze a demokrácia terjesztésével. Ez akkor egy erősen liberális politikai magazintól igen furcsán hangzott. Sajnos abban az időben a Neewswek látóköre annyira beszűkült, hogy már nem tartottam érdemesnek olvasni, pontosabban előfizetni rá.
Azért kíváncsi lennék, milyen posztamerikás világot képzel el Zakariás.

piir írta...

"Egy cikkében még Irak lerohanásával is egyetértett, amit Szaddam eltávolításának szükségességével indokolt, meg persze a demokrácia terjesztésével."

pedig már Samuel Huntington is megmondta, hogy ennek semmi értelme a 20. század végén, 21. század elején..

egy ember írta...

Nem is gondoltam, hogy ilyen politikai elemzést indítok ezzel a poszttal :)
Mindenesetre, ha már szóba került Zakaria és Huntington, kíváncsi lennék, mi a véleményük a mostani arab világ beli eseményekről. Egy francia elemzőnél olvastam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ebből a fundamentalisták kerülnek ki győztesként, jó esetben az is előfordulhat, hogy nyugati mintájú demokráciák jönnek létre. És ez némileg egybecseng Mark Leonard egyik elemzésével. Szerinte Eu. túlélésének egyik legfontosabb feltétele, hogy együtt tudjon működni az észak-afrikai térség államaival, egyenrangú felekként.