2009. május 29., péntek

Árpád vagyok

Ez nem egy politikus blog, és nem is lesz az, de ez a plakát olyan szépen illeszkedik a Kelet-Európai abszurd vonulatába, hogy nem bírtam megállni…

Gyorsan essünk túl azon a nyilvánvaló demagóg csúsztatáson, hogy szerencsétlen Árpádot senki sem vádolta szélsőségességgel és neonácisággal.
Értem én, hogy a szöveg értelmi(?) szerzője a kalandozásokra gondolt, és persze lehetünk is büszkék arra, hogy annak idején a magyarok végigtúristáskodták szinte egész Európát. A magyarság akkoriban erre volt programozva, de, szerencsére, még időben váltottak szoftvert és alapítottak államot, meg a szokásos dolgok.
De azt már nehezen fogom, hogy újra meghódítjuk Európát. Mikor hódítottuk meg először? Ezeket a hadjáratokat hódításnak nevezni meglehetősen nagy ferdítés. Arról nem is beszélve, hogy talán nem a legszerencsésebb dolog ezzel kampányolni egy EP választáson. Európa azért nem volt olyan boldog attól, hogy a magyarok kifosztottak, felgyújtottak egy csomó várost, kolostort és templomot. Bizony keresztény testvéreim, így történt!
Persze biztos könnyebb egy több száz éve halott vezér széles háta mögé bújni, mint programot kidolgozni.

Szövegváltozatok:

Árpád vagyok. 38 éves. Eddig sok barátnőm volt, de most már tartós kapcsolatra vágyom. Szeretem a gyerekeket, csöndes, otthon ülő típus vagyok. Soha nem megyek tüntetésre! Írj nekem „Eredjünk együtt Etelközbe!” jeligére, hogy személyesen is megismerkedhessünk!

Árpád vagyok. 65 éves. Van egy lovam, Levédia. Sokkal jobb, mint Overdose! Sajnos nincs pénzem a versenyeztetésére. Tőkeerős magyar befektetőt keresek, hogy magyar zsokéval magyar versenyeken indíthassam a lovamat.

Árpád vagyok. 52 éves. 5 éve képtelen a szexre. Ne hagyja, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Problémájával forduljon haladéktalanul urológushoz!

Árpád vagyok. 27 éves. Szakállas, nem dohányzó. Kedvenc íróim Sólem Aléhem és Isaac Bashevis Singer. Szeretem a sóletet, a klezmert és Woody Allen filmjeit. Ezúton keresem olyan lány ismeretségét akit érdekel Mozart és a szodómia.

Árpád vagyok. 7 éves. Szeretnék egy lovat, de a szüleim nem adnak rá pénz. Kérlek, küldd ennek az oldalnak a linkjét minden barátodnak. Minden egyes e-mail után 5 forint érkezik majd a számlámra, amin a lóra gyűjtök. Köszönöm!

Hát ennyit erről!

Majomország a majomoké!

3 megjegyzés:

blabla írta...

ez király! akarom mondani vezér!

Per Spegulo írta...

Ha te "Kelet"-Európában élsz, neked teljesen felesleges is törnöd a fejed, mit jelenthet a plakát.
Tényleg, inkább azon kellene gondolkodnod, hogy ha összeomlik az orosz gazdasági csoda, lesz-e még scsire kopejkád.

Mert Kelet az "ott" van, valahol Oroszországban - ez meg itt "Közép", de ha nagylelkű és "PC" (sosem értettem, a földrajzban mi lehet pc?) is akarsz lenni, Kelet-Közép-Európa.

Tényleg, minek foglalkozni a politikával, ha még a földrajzi irányokat sem tudjuk; inkább cseréljünk hímzésmintákat és márkakupak-sorsjegyeket és szidjuk, ha ritkítják a buszjáratokat, vagy ha megint emelik (ők) a benzin árát.

egy ember írta...

Nem akarlak elkeseríteni, de te is Kelet-Európában élsz. Ez az ország utoljára kb. az Osztrák-Magyar Monarchia alatt volt része a politikai Közép-Európának, bár az osztrák és a cseh arisztokrácia és polgárság szemében akkor is csak keletiek voltunk. A Németországgal kényszerből fölvállalt szövetségben is mi voltunk a megtűrt,és nem is túl hasznos keleti szövetséges, és a szovjet megszállás után végképp Kelet-Eu. lettünk, ha nem is földrajzi, de politikai értelemben mindenképpen. És ez azóta is így van hiába is kapálózunk ellene.
Egyébként nem értem, hogy jönnek ide az oroszok, de ha már itt tartunk a borscsot jobban szeretem.